Over Ons

Welkom bij het Bevrijdingsfestival Roosendaal!

Het Bevrijdingsfestival Roosendaal is de lokale invulling van Bevrijdingsdag in Roosendaal. We streven ernaar om een festival te zijn waar mensen van alle achtergronden samenkomen om Bevrijdingsdag te vieren door te genieten van muziek, cultuur en elkaar.

Geschiedenis

Sinds 2017 vieren we op 5 mei de vrijheid in Roosendaal met ons jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Wat begon als een bescheiden evenement is uitgegroeid tot een niet te missen hoogtepunt op de lokale evenementenkalender.

Elk jaar verwelkomen we duizenden bezoekers om samen de vrijheid te vieren. Van lokale talenten tot gerenommeerde artiesten, het Bevrijdingsfestival Roosendaal biedt een mix van verschillende muziekstijlen en performances. Met optredens op onze twee podia in het Emile van Loonpark en op het Tongerloplein, eten, drinken en kinderactiviteiten, is er voor elk wat wils. Bekijk onze website voor updates over het programma van dit jaar!

Dat alles in roosendaal!

Het Bevrijdingsfestival Roosendaal vindt plaats in het hart van de stad. In het prachtig groene Emile van Loonpark en op het cultuurplein van de stad, het Tongerloplein. Met uitzicht op de Sint Jan, de Tullepetaon als opzichter tussen de twee locaties en de gezellige sfeer van de binnenstad, bieden de locaties de perfecte setting voor een dag vol plezier en feestvreugde.

Ons festival trekt een diverse groep bezoekers uit Roosendaal en ver daarbuiten. Van jong tot oud, van alle culturele achtergronden en levensstijlen, iedereen is welkom om deel te nemen aan ons festival en samen de vrijheid te vieren die zo dierbaar is voor ons allemaal.

Team

Het Bevrijdingsfestival Roosendaal wordt mogelijk gemaakt door een toegewijd team van organisatoren, allen vrijwilligers. Samen werken we het hele jaar door om ervoor te zorgen dat ons festival een onvergetelijke ervaring wordt voor iedereen die de vrijheid met ons komt vieren.

De Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal wordt formeel bemenst door de volgende personen:

  • Dusty Hermans – Voorzitter
  • Michelle van den Heiligenberg – Penningmeester
  • Davy Matthijssen – Secretaris


Verder wordt de organisatie bijgestaan door Menno Nefs.

Maar naast deze vier personen zijn er nog tal van andere toppers die het festival met han- en spandiensten helpen.

We willen graag onze dank uitspreken aan alle partners en sponsors die ons steunen bij het realiseren van het Bevrijdingsfestival Roosendaal. Hun bijdragen maken het mogelijk om ons evenement te laten groeien en bloeien, jaar na jaar.

Het bevrijdingsfestival wordt mogelijk gemaakt door: